Til foreldre

Vi i 123spill forstår hvilken enorm jungel spillmarkedet kan være, og hvor vanskelig det er å skulle sette seg inn i hvilke spill som er voldelige eller ikke. Ikke bare er det tusenvis av spill som kan spilles foran TVen eller på en håndholdt konsoll, men også på nettet er det et virrvarr av spill som kan spilles rett i nettleseren.

Derfor har vi lagd det vi rett og slett kaller en foreldremodus. Ved å klikke på knappen under her går 123spill på deres datamaskin inn i en barnesikker versjon der vi automatisk filtrerer vekk alle spill som inneholder upassende innhold.

Det vil si at spill som inneholder blant annet realistisk og semirealistisk skyting mot mennesker, spill med sverd og slåssing som inneholder blod eller grafisk kvesting og spill med seksuelt innhold ikke lenger vil dukke opp på 123spill.

Spill som inneholder tegneserieaktig slåssing og som ikke inneholder blod eller noe særlig realisme vil fortsatt kunne dukke opp. Nivået legges til cirka en 7-årsgrense.

Slik vil vi prøve å gjøre det litt tryggere for dere å la barna klikke seg rundt på 123spill selv om dere ikke er til stede.

Foreldremodusen aktiveres ved at dere skriver inn en epostadresse, og varer helt til dere selv slår den av. Til epostadressen sendes et kodeord som brukes til å slå den av igjen.

Skulle dere miste kodeordet kan modusen slås av likevel, men dette med en forsinkelse på tre timer - samtidig blir epostadressen som er brukt varslet om at foreldremodsen holder på å bli slått av, og dere får muligheten til å nekte å slå den av (dersom noen prøver å gjøre det når dere er på jobb eller lignende).

NB: Vi har en enorm database av spill, så det finnes en liten mulighet for at noen spill kanskje har sklidd under radaren. Derfor setter vi pris på om dere sier i fra til oss om dere kommer over et spill med upassende innhold for barn slik at vi kan liste opp dette på riktig måte.

Annen nyttig informasjon

Gi tilbakemelding